Schilderijen

Posted by * in | Reacties uitgeschakeld voor Schilderijen

Ik schilder graag persoonlijkheden. Mensen, maar ook huisdieren. Want reken maar dat dat ook persoonlijkheden zijn. En daar maak ik graag een goed portret van!
Het liefst maak ik persoonlijk kennis, en neem dan mijn camera mee om veel foto’s te schieten. Uit de serie foto’s kies ik er meestal een paar die ik zelf treffend vind, en goed om als basis te dienen voor een geschilderd portret. In overleg met de opdrachtgever wordt dan de definitieve keuze gemaakt. En dan begint het spannende proces van schilderen. Wil je ook een portret laten maken? Dat kan vanaf 375,- euro. Je kunt me bereiken via ateliercanvas@hotmail.nl

Naast de portretten in opdracht, schilder ik vaak in series.
Een serie ontstaat vanuit een thematiek die ik een tijd onderzoek en op verschillende manieren vormgeef. Sommige thema’s komen na jaren weer bovendrijven en dan ga ik er op een andere manier mee aan de slag.

Zo heb ik bijvoorbeeld naar aanleiding van workshops Sjamanistisch reizen verschillende werken gemaakt. Tijdens reizen door the Pacific kwam ik in aanraking met de nog levende Tiki cultuur, en dat inspireerde me tot de serie Totems en Tiki’s.

Maar ik schilder ook graag stillevens. Gekleurd glas, licht en schaduw en de vormen die er te zien zijn bij stillevens in zonlicht maken me blij. En dat doet het geschilderde eindresultaat dan ook.

Onder de het kopje schilderijen vind je een pulldown menu (muis ingeklikt houden om naar de subpagina’s te kunnen) met de series Totems en Tiki’s, Portretten, Nature en ook  schilderijen van ‘the human mind’.

  
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.