Cursusatelier

Leave a comment

Tekenles en schilderles in Atelier Canvas & Coffee

Zin om te schilderen of te tekenen, maar kom je er maar niet aan toe? Zoek je inspiratie, professionele aanwijzingen of het uitwisselen van ideeën? Kom dan een vaste avond per week naar de doorlopende tekenlessen en schilderlessen in mijn atelier bij het centrum van Hoorn, West Friesland.

De keukentafel ligt altijd vol

Vaak hebben mensen wel zin om te schilderen, maar ja, de keukentafel ligt altijd vol, je wilt geen verf op je vloer of je vindt het maar niks in je eentje. Of je bent wel al eens ergens aan begonnen, maar het werd niet helemaal zoals je wilde, en hoe nu verder…? Kortom, het fijn bezig zijn met tekenen en schilderen komt er maar niet van. Door in te haken in de wekelijkse tekenles en schilderles in de gezellige werkruimte van Atelier Canvas & Coffee komt het er wél van. En dan blijken mensen er erg van te genieten. En door de op de persoon toegesneden instructies kom je vaak verder dan je zelf had gedacht. Cursisten zijn regelmatig best trots op wat ze gemaakt hebben, en dat is volkomen terecht!

Het sfeervolle en lichte Atelier ligt aan een wilde tuin, centraal in Hoorn en op vijf minuten lopen van het station. En we schenken natuurlijk lekkere koffie (en thee) tijdens de les, het heet tenslotte niet voor niets Atelier Canvas & Coffee.

In Amsterdam gaf ik verschillende korte cursussen in buurtcentra. Waarna de cursisten het jammer vonden dat ze daarna niet verder konden, ze misten de aanwijzingen en de inspiratie van het tegelijkertijd werken met anderen. Daarom heb ik in Atelier Canvas & Coffee doorlopende groepen, waar je aan het begin van de maand in kunt stappen, en je blijft zolang je het naar je zin hebt. Ik werk dus ook niet met een schools cursusprogramma met groepsopdrachten, want er zijn cursisten die hier al langer komen, en mensen die nieuw inhaken. Iedereen kiest een eigen onderwerp, en je krijgt persoonlijke aanwijzingen, afhankelijk van waar je tegen aan loopt. Daarbij zijn anderen in verschillende technieken met hun eigen ontwikkeling bezig. Dat is niet alleen mooi om van elkaar te volgen, maar het inspireert elkaar ook.

Dat portret van je auto

In de kleine groepen is veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Hierdoor kun je je individueel en op je eigen niveau (verder) ontwikkelen. Leer anders te kijken, kom verder in je kleurgebruik, ontwikkel je grip op compositie of krijg een frisse impuls door nieuwe technieken uit te proberen. In een relaxte sfeer ga je aan de slag met een onderwerp waar je persoonlijk iets mee hebt. Dat onvergetelijke uitzicht van de vakantie op je eigen manier uitwerken? Of juist in de stijl van…? Je eigen versie van Van Gogh’s zonnebloemen maken? Of toch eíndelijk dat portret van je hond, (klein-)kind, of auto maken? Het kan allemaal. En als je zelf het even niet weet, kunnen we ook samen op zoek gaan naar wat je inspireert. Er is altijd een beeld te vinden waarmee je aan de slag kunt.

Voor meer informatie kun je mailen: ateliercanvas(at)hotmail.nl

Of volg ons op Facebookpagina ( Atelier Canvas & Coffee)  of via Instagram ( CanvasandCoffee)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *