Schilderijen

Posted by * in | Reacties uitgeschakeld voor Schilderijen

Ik schilder graag persoonlijkheden.
Mensen, natuurlijk, maar ook huisdieren. Want reken maar dat dat ook persoonlijkheden zijn. En daar maak ik graag een goed portret van!
Of het nu gaat om een (huis-) dierportret of een portret van een mens; Het liefst maak ik persoonlijk kennis. Ik neem dan mijn camera mee om veel foto’s te maken. Uit de serie foto’s kies ik er meestal een paar die ik zelf treffend vind, en goed om als basis te dienen voor een geschilderd portret. In overleg met de opdrachtgever wordt dan de definitieve keuze gemaakt. Vaak dienen andere foto’s ter ondersteuning. Hoe zit het met dat oor in de schaduw? Door op andere foto’s te kunnen kijken zorg ik er voor dat het niet alleen een mooi geschilderd portret wordt, maar ook dat alles klopt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hondje-2-stilleven-817x1024.jpg

Wil je ook een portret laten maken? Dat kan al vanaf 400,- euro. Je kunt me bereiken via ateliercanvas@hotmail.nl

 

 

Naast de portretten in opdracht, schilder ik vaak in series.

Zo schilder ik graag stillevens, met gekleurd glas in de zon.

Gekleurd glas, licht en schaduw en de vormen die er te zien zijn bij stillevens in zonlicht maken me blij. Ik maak opstellingen in mijn atelier, fotografeer die, en ga dan lekker schilderen. Want ja, die zon in Nederland, die is ook zomaar weer verdwenen. Gelukkig schijnt op mijn schilderijen dan nog altijd het zonnetje!

 


Onder de het kopje schilderijen vind je een pulldown menu (muis ingeklikt houden om naar de subpagina’s te kunnen) met de series Totems en Tiki’s, Portretten, Nature en ook  schilderijen van ’the human mind’.

  
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.